Streekstad Centraal

Het college van Langedijk stemt in met de bouw van 22 appartementen en parkeerruimte aan de Bovenweg 73 tot en met 77 te Sint Pancras. Dat is bij de Elzenlaan, tegenover het parkeerterrein van de Dekamarkt. De Geus Bouw is de aannemer. Eind augustus tekenen de gemeente en de initiatiefnemers voor de grondoverdracht en de vervolgprocedure. Daarna wordt de omgevingsvergunning voor het plan ter inzage gelegd voor inwoners.

Al geruime tijd werken de eigenaren aan het ‘Centrumplan Sint Pancras’. Op de beoogde plek is al enige tijd deels leegstand en oude bedrijfsnamen als D. Minnesma hebben volgens de gemeente hun betekenis verloren. De gemeente vindt een appartementengebouw een goede alternatieve invulling om meteen extra woonruimte te creëren.

In het huidige bestemmingsplan Sint Pancras is al rekening gehouden met de komst van een appartementengebouw op de betreffende locatie. Het wordt hooguit drie lagen hoog en bewoners krijgen een eigen parkeerterrein. Het fietspad Elzenlaan komt naast de kiosk.

Wethouder Ad Jongenelen: “In de gemeente Langedijk is sprake van een grote woningbehoefte. Dat geldt zeker ook voor Sint Pancras. Het te ontwikkelen complex is bij uitstek geschikt voor senioren en voorziet daarmee in een grote behoefte”.

Sebastiaan van Zoelen, vastgoedontwikkelaar namens de eigenaren: "We kijken ernaar uit om deze ontwikkeling in Sint Pancras nu daadwerkelijk te realiseren. De belangstelling voor het project was enkele jaren geleden al groot en is nu nog steeds onverminderd aanwezig."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl