Streekstad Centraal

Stichting Veldzorg kondigde al aan de kreeftviswedstrijd te willen stoppen wanneer de scholen weer open gingen. Het duurde nog een paar dagen extra, maar vrijdag is het dan toch voorbij. Daarna wordt de stand opgemaakt voor de prijsuitreiking op zaterdag 29 augustus, verzorgd door wethouder Ad Jongenelen.

In opdracht van gemeente Langedijk organiseerde Veldzorg de wedstrijd die bijna 6.000 rivierkreeften opleverde. De gemeente is blij met de opbrengst. Jongenelen: "De wedstrijd bleek een enorm succes en een mooie alternatieve bezigheid voor de jeugd. Zij hielpen ons tegelijk bij het terugdringen, zij het in beperkte mate, van de rivierkreeften. Dat is belangrijk omdat de dieren de oevers van de eilanden in het Oosterdelgebied vernielen. We danken alle vissers voor hun inzet."

Ook de interesse voor het ophalen van de rivierkreeften bleek groot. “Vanuit Den Helder tot Rotterdam werd Veldzorg benaderd”, vertelt Jongenelen. Maar het gratis doorgeven van de dieren, daar stak de voedsel- en warenautoriteit een stokje voor, omdat daarmee controle op de voedselveiligheid problematisch zou zijn.

Bijkomend voordeel is dat Stichting Veldzorg dankzij de vissers beter weet waar de rivierkreeften zich verbinden. Zo was de Overhaal in Mayersloot nog niet in zicht als favoriete plek. De stichting blijft samen met de gemeente kijken naar de aanpak om de overlast van de gravertjes terug te dringen.

De prijsuitreiking is op  29 augustus tussen 14:00 en 15:00 uur op de locatie van 'Camping Dijk & Waard' bij Het Groene Huis Theater aan Stationsweg 114 in Heerhugowaard. Dat is voorafgaand aan de Kids Triatlon 'Brug tot Brug'. De winnaar van de hoofdprijs kan kiezen uit een spelcomputer of buitenboordmotor. Verder reikt Jongenelen vispassen als weekprijzen uit en restaurantbonnen als maandprijzen. Ook is er een prijs voor de jongste deelnemer en de deelnemer die het vaakst zijn of haar vangst inleverde. Alle winnaars worden binnenkort benaderd. (foto's: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl