Streekstad Centraal

OPA wil dat Alkmaarse parkeergarages alleen nog toegankelijk worden voor mensen die er ook echt een voertuig in hebben staan. De lokale partij maakt zich zorgen om het aantal (mogelijk) aangestoken autobranden in de parkeergarages, en wil ook van de overlast af die al jaren wordt veroorzaakt door daklozen en anderen die er niets te zoeken hebben. Liefst ziet OPA nog dit najaar aanbesteding voor de benodigde systemen.

OPA wil dat alleen nog mensen met een parkeerticket of -pasje de parkeergarages binnen kunnen. Dit was al als streven uitgesproken in het verkiezingsprogramma en nu komen fractieleider Jan Hoekzema en raadslid Ruud van Lier erop terug middels vragen aan het Alkmaarse college.

Het college stelt dat de overlast wordt veroorzaakt door een kleine groep mensen zonder vaste verblijfplaats. "Tegelijkertijd vernemen we uit de krant dat het overnachten in garages door de gemeente gedoogd wordt. Handhaving zou te kort schieten". Hierbij zou soms een hond ingezet worden, maar Hoekzema en Van Lier hebben niet het idee dat dit effect heeft gehad. "Een simpele oplossing is volgens de twee is afsluiting van parkeergarages en installatie van een systemen voor tickets en pasjes.

Het Alkmaarse college neemt volgens het Hoekzema en Van Lier geen verdere maatregelen zolang er het onderzoek rond de brand in de Singelgarage loopt, maar het is niet duidelijk hoe lang de resultaten nog op zich laten wachten. Sowieso vinden de twee het niet zo nodig om daar op te wachten. "Er zijn meerdere leveranciers die tegen concurrerende prijzen leveren. We zouden nog dit jaar aanbesteding kunnen doen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl