Streekstad Centraal

"Het was een race tegen de klok om het allemaal voor het weekend klaar te krijgen maar we kunnen van start", aldus adjunct-directeur Robin Ooijevaar van het PCC Fabritius in Alkmaar.

De voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar zijn er in volle gang, na een heftig schooljaar voor de docenten en leerlingen. Naast de coronacrisis kreeg de school in februari te maken met een grote brand. Het maakte enorme indruk op biologiedocente Stephanie Out.

De brand, die uiteindelijk bleek te zijn aangestoken en waar twee minderjarige jongens voor werden aangehouden, legde het Open Leercentrum in de as. Het lokaal, waar leerlingen zelfstandig aan het werk kunnen, wordt opnieuw opgebouwd. "De prioriteit lag bij ons vooral op de binnenkant van het gebouw zodat de lessen weer door kunnen gaan. De komende maanden gaan we verder met de bouw van het Open Leercentrum."

De leerlingen en docenten konden na de brand tijdelijk terecht bij de Hogeschool InHolland aan de Bergerweg. Maar biologiedocent Stephanie Out is blij dat ze weer in haar vertrouwde lokaal les kan geven. "Het was mooi dat we daar terecht konden maar het was ook wel een erg oud gebouw. Het is fijn om weer op je eigen plekje te zijn waar je alles kan vinden. Het voelt weer als thuis."

En dan is er nog de coronacrisis. De zorgen bij leraren over de verspreiding van het virus leven ook bij het PCC Fabritius. Desondanks staat Stephanie zometeen zonder angst voor de klas. "Ik maak me er geen zorgen over. Zolang ik afstand kan houden tot de leerlingen denk ik dat het verantwoord is om les te geven. Het onderwijs op afstand was een mooie oplossing maar eigenlijk wil ik weer heel graag naar school. Met de leerlingen in de klas op mijn eigen plek."

"Wij doen er alles aan zodat de leerlingen en de collega's veilig hun werk kunnen doen", vertelt Ooijevaar. "Een geluk bij een ongeluk is dat ons luchtbehandelingssysteem na de brand helemaal schoon is gemaakt. Verder zijn de lokalen zo ingericht dat docenten afstand kunnen houden. Ook moeten de leerlingen als eerste het lokaal in en daarna pas de docent. Wij hebben er alle vertrouwen in dat iedereen veilig het onderwijs kan volgen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl