Streekstad Centraal

Van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 30 augustus strijkt de Alkmaarse Zomerkermis neer op het evenemententerrein aan de Olympiaweg. De kermis zal net zoals altijd bestaan uit bijna 70 attracties met voor ieder wat wils. "Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat veel mensen zo van de kermis kunnen genieten”, aldus een tevreden evenementenwethouder Elly Konijn.

“Ik ben blij dat we de kermis een mooie plek kunnen geven", zegt wethouder Konijn. "We hebben de afgelopen weken met alle betrokkenen aan deze puzzel gewerkt. Corona stelt ons voor een uitdaging en we denken zo een goede oplossing te bieden."

Onder de attracties zitten een behoorlijk aantal nieuwe, zoals de Airborne Booster, Dance Mix, Xdrive, Toxic, en het doolhof Las Vegas. Maar er komt ook een bijzondere achtbaan en een spectaculaire waterbaan om te raften. Er is dit jaar een aangepast programma, zonder 'populaire dag', kinderprogramma of afsluitende eindshow, maar de gemeente hint naar 'iets anders ludieks'. Meer is te vinden op kermisalkmaar.nl.

Kermis in de binnenstad is natuurlijk mooier, maar deze corona-proof plek buiten de stad heeft zo zijn voordelen. Er zijn een omheining en goede vaste stroomvoorziening, de campers en dergelijke kunnen in het midden met de attracties er omheen, stadsbewoners ondervinden geen overlast en handhaving van de openbare orde is overzichtelijk. Ook mooi: dit alles maakt de kermis een stuk goedkoper. Konijn:  “Die brengen we in mindering bij de exploitanten. Zo hoeven zij minder te betalen. Een mooie bijkomstigheid voor de ondernemers in deze tijd."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl