Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Het is het eerste festival in Nederland waar je mag dansen deze zomer: de organisatie van Finally Fiesta wist een vergunning te krijgen van de gemeente Alkmaar voor op het Olympiaterrein. Het zou ook wel meteen weer het laatste kunnen zijn. Er staan vanaf vrijdagmiddag drie dagen lang dj's te draaien voor totaal zo'n 1.500 bezoekers die in gespoten cirkels los mogen gaan. "De mensen zijn wel weer toe aan een feestje", zegt organisator Jos Mechielsen tegen mediapartner NH Nieuws.

De (dans)festivalzomer is tot groot verdriet van velen tot nu toe helemaal in het water gevallen door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Alkmaarder Jos Mechielsen brainstormde maandenlang met collega's en diende het voorstel voor een coronaproof festival in bij de gemeente. "Dat het gelukt is, maakt me trots."

Met verschillende maatregelen moet de anderhalve meter regel op het festivalterrein aan de Olympiaweg te handhaven zijn. Er zijn gespoten cirkels van twee meter, looproutes en de toiletten zijn verdeeld. "Ook zijn er vrolijk uitgedoste dames met waterpistolen die de mensen met een glimlach erop wijzen afstand van elkaar te houden. We willen niet meteen bewaking sturen."

Mechielsen is niet bang dat zijn festival een brandhaard voor corona wordt. "We doen er echt alles aan om er een mooi coronaproof festival van te maken. Alles ligt op dit moment stil en misschien is dit ook een mooi moment om te laten zien dat het kan. Je ziet ook steeds meer illegale feestjes. Dus mensen zijn eraan toe."

Er is nóg een uitdaging voor de organisatie: het is bloedheet dit weekend. "We hebben drinkwaterpunten die overal staan en gekkigheid met waterpistolen".  Schaduwdoeken kunnen niet, omdat de anderhalve meter dan niet te handhaven is. "Maar er staat altijd een lekker windje op het terrein."

's Ochtends heeft de gemeente nog een rondje gedaan over het terrein voor een schouw.

Het driedaagse festival, met vrijdag het thema Barcode en daarna Finally Fiesta, kent zes blokken van vier uur, voor telkens hooguit 250 partygangers. Liefhebbers konden ook combi-kaarten voor een hele dag kopen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl