Streekstad Centraal

Inwoners van gemeente Alkmaar hebben ondervonden dat het de laatste tijd niet mogelijk was om een fysieke afspraak te maken met leden van het college. Gunstige uitzondering was burgemeester Piet Bruinooge, die bijvoorbeeld met zijn 'over de heg gesprekken' ten tijde van de beperkingen door corona liet zien hoe het ook kan. OPA-raadslid Ruud van Lier is verbaasd over verschillen in de toegankelijkheid van ambtenaren en stelt het college vragen.

Van Lier verwijst naar andere medewerkers van de gemeente, die gewoon geacht worden direct in persoonlijk gesprek of contact met inwoners te treden. Maar het collegesecretariaat geeft volgens Van Lier aan dat tot 1 december een (fysieke) afspraak met een van hen maken niet mogelijk is. Tot die datum werken ze vanuit huis. "Maar in andere gevallen stelt het college overleg uit tot na 1 september. Ook zijn ons enkele gevallen bekend waarin leden van dit college wel in persoonlijk overleg getreden zijn, met inachtneming van de  anderhalve meter maatregel."

"Ook veel andere beroepen kunnen (en moeten) uitgevoerd worden, denk aan buschauffeurs, agenten, handhavers, horecapersoneel en mensen in de zorg en in het onderwijs. In onze ogen is het wethouderschap een publieke functie, die met zich meebrengt dat er ook direct contact moet kunnen zijn tussen het gemeentebestuur en haar inwoners. Ook in coronatijd."

Ook de gemeenteraad zelf heeft zich zeer sterk uitgesproken voor fysieke bijeenkomsten als het gaat om commissie- en raadsvergaderingen. Zij vergaderen tot nader order in de topsporthal van Sportcomplex De Meent.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl