Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Reddingsbrigades aan de kust hebben de handen vol aan het informeren en waarschuwen van badgasten voor de gevaren van de zee. Niet iedereen werkt mee. Reddingsbrigade Nederland ziet daarom graag de strandpolitie terugkeren.

De reddingsbrigades proberen op allerlei manieren de badgasten preventief te waarschuwen voor muien en alle andere gevaren van de zee. Formeel kan de Reddingsbrigade iemand alleen adviseren het water te verlaten. "Wij zijn geen boa's of politieagenten", legt Kees Buis van Reddingsbrigade Nederland uit aan mediapartner NH Nieuws. "Wij mogen het iemand niet verbieden of degene wegsturen."

Reddingbrigade Nederland wil ook niet dat haar vrijwilligers handhavers zijn of worden. Liever zien ze de strandpolitie terugkeren. "We hadden in het verleden vaste strandagenten en dat maakt het voor reddingsbrigades soms een stuk makkelijker. Nu maken agenten hun ronde over het strand en we kunnen ze bellen als het nodig is."

"Vaak zijn wij de enige vertegenwoordiger van het gezag of de overheid op het strand. En wij zijn ook maar een vrijwilligersorganisatie, dus strandagenten of boa's zouden best een aanvulling kunnen zijn bij de strandposten."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl