Streekstad Centraal

Dagelijks zijn er toeristen die de historische binnenstad van Alkmaar zoeken, maar dan op Overstad uitkomen door verwarrende bebording. Dat constateert een viertal winkeliers, maar ze krijgen het gemeentebestuur niet in beweging. Nu zoeken ze de publiciteit. OPA pakt het politieke stokje op en stelt het college vragen. "De historische binnenstad moet het centrum van Alkmaar zijn", stelt fractieleider Victor Kloos.

De gemeente wil dat de Alkmaarse binnenstad aantrekkelijker wordt, onder andere door het winkelgebied compacter te maken. Dan helpt het niet als met name buitenlanders op de voor hen verkeerde plek uitkomen, omdat ze niet de borden "Centrum - Binnenstad" volgen maar de borden "Centrum - Overstad", met daarop een shoppend poppetje. Parkeergarage Centrum is ook verkeerd benoemd, vinden de winkeliers en OPA.

De vier winkeliers zijn Bjorn Mulder (Mulder Schoenen), Petra Zijlstra (Queens), Gosse Postma (Postma & Postma) en Bob Hafkamp (Familiehotel). Dat de gemeente Overstad wilde promoten begrijpen ze, maar de tijden zijn veranderd door al het online shoppen. De vier zien Overstad als een prachtige aanvulling, maar vinden dat er maar één centrum is. OPA dus ook.

"De historische binnenstad moet het centrum van Alkmaar zijn. Dat geeft voor bezoekers de meeste duidelijkheid, zij grijpen niet mis. Daarnaast biedt het economisch de meeste kans", stelt fractieleider Victor Kloos. "Vanuit de binnenstad moet natuurlijk ook duidelijk verwezen worden. Op dat moment ontstaat er immers nog meer synergie."

De lokale partij denkt zelfs aan een ander naam voor Overstad. Iets dat beter past. Een marketingbureau zou hierop kunnen dokteren, in samenspraak met de ondernemers en bewoners.

Ook de aanwijzingen bij de beweegbare palen die de binnenstad autoluw houden, stellen nog niet tevreden. "OPA pleit ervoor om bijvoorbeeld aan het begin van de brug naar het Ritsevoort een rood licht te plaatsen, waarbij de uitzonderingen er onder staan, zodat men tijdig nog naar rechts kan op de Nieuwlandersingel. Zo voorkom je veel gedoe en onnodige bekeuringen." (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl