Een wielrenner uit Bergen moet 12.500 euro schadevergoeding plus juridische kosten betalen aan een 84-jarige man. Zaterdag 11 januari rond 11:00 uur waren beide mannen betrokken bij een ongeval op het fietspad langs de Koninginneweg in zijn woonplaats. De wielrenner reed op een racefiets en kwam in botsing met de bejaarde man, die op het fietspad liep. De voetganger raakte ernstig gewond en liep een hersenbeschadiging op.

De racefietser stelde dat hij goed heeft uitgekeken, niet harder dan 20 km/uur reed en dat de voetganger plotseling het fietspad op kwam lopen. Hij schreeuwde nog naar hem, maar kon hem niet meer ontwijken, waarop ze met elkaar in botsing kwamen.

De rechter, die zich baseerde op het rapport van een onderzoeksbureau, meent echter dat de fietser in elk scenario minstens enkele seconden zicht moet hebben gehad op de voetganger. Bovendien, zei de rechter, heeft hij niet geremd en was er nog de mogelijkheid om uit te wijken om zo een botsing te vermijden. Daarom acht de rechter de wielrenner aansprakelijk voor het ongeval.

Naast de immateriële schade van 12.500 euro moet de wielrenner ook de juridische kosten van het slachtoffer van bijna 6.500 euro betalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl