HALstad Centraal

Zondagmiddag kwamen de hulpdiensten massaal in actie na een melding over een vermiste familie op zee bij Egmond aan Zee. Twee ambulances, meerdere politie-eenheden en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De KNRM zette de reddingboot Adriaan Hendrik en twee jet ski's in.

Toen de reddingsbrigade een familie met vijf gezinsleden uit het oog verloor, werd een grote zoekactie opgestart. De ouders lagen met hun twee jonge kinderen en oudste dochter in het water op een bodyboard. Tijdens het zwemmen raakten zij in een mui terecht, en werden verder de zee ingesleurd.

Volgens het protocol werden de ambulancedienst en een traumahelikopter ingezet. Uiteindelijk haalde de reddingsbrigade het gezin met behulp van de jet ski's uit het water. "De traumahelikopter hebben we halverwege teruggestuurd, omdat bleek dat alle gezinsleden in orde waren. In de reddingspost kon iedereen op adem komen. De ambulancedienst heeft iedereen gecontroleerd. Het gezin is er uiteindelijk met de schrik van afgekomen, en ze maken het goed", aldus Buis.

Vorige week kwamen ook al zwemmers in de problemen in Wijk aan Zee en Callantsoog. Toen ging het om een kind en drie volwassenen. Hierna werd besloten de kuststrook af te sluiten. De reddingsbrigade in Wijk aan Zee sprak van een 'ongekende sterke muistroom'.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl