Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Egmond krijgt een hospice dankzij eendrachtige samenwerking vanuit de Egmondse samenleving. Het was een droom van Jessica Zwart, die uit eigen ervaring wist hoe belangrijk het is om in een vertrouwde omgeving de laatste levensfase in te gaan. Burgemeester Rehwinkel kwam donderdag een kijkje nemen.

Er zijn inmiddels al veel tastbare resultaten die Jessica Zwart kon laten zien aan de burgemeester. Het bestuur en een raad van toezicht van de nieuwe stichting Zeedistel zijn compleet. Een flinke schare vrijwilligers staan klaar om het hospice draaiende te houden. Het project schoot uit de startblokken nadat de familie Groot een stuk grond beschikbaar stelde. Later liet de familie achter Hotel Zuiderduin weten dat ze zelfs ook het casco zou doneren.

Het Hospice Egmond komt naast een zorghotel met rolstoelvriendelijke, ruime appartementen op het terrein van de gesloten speeltuin bij het Roompot vakantiepark. In de laatste nieuwsbrief van stichting De Zeedistel vertellen de gulle Theo en Ted Groot wat de doorslag gaf: "In Egmond zetten zoveel vrijwilligers zich actief in voor de gemeenschap, dat is fantastisch. Maar wij hebben eigenlijk altijd gewerkt en vonden geen tijd om zelf vrijwilligerswerk te doen. Dus in plaats daarvan konden we nu iets moois en belangrijks doen voor de Egmonden en omgeving. Door Jessica en haar kornuiten in de gelegenheid te stellen haar droom om te zetten in een daad, konden wij een mooie sociale impuls aan de Egmonden geven."

En zo kreeg de Stichting een kosteloos neergezet casco met drie royale gastenkamers met voorzieningen en een reservekamer voor een vierde bed. Het geheel is in ieder geval de eerste 25 jaar vrij van huur. De afwerking en verdere inrichting is aan de stichting. Die is daar nu druk mee bezig, onder de onbetaalbare leiding van vrijwilliger Cor Tervoort. De ervaren aannemer in ruste coördineert de afbouw.

Het einddoel van de fondsenwerving voor de afwerking en inrichting is nog niet gehaald. Daarom hoopt de stichting dat de komende maanden nog veel Egmonders over de streep kunnen worden getrokken om een bijdrage te leveren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl