HALstad Centraal

Vanwege de coronacrisis is er dit jaar geen Open Monumentendag in Langedijk. Maar deze dag stilletjes voorbij laten gaan, dat wil de gemeente nou ook weer niet. Voor zaterdag 12 september is fietsroute uitgestippeld langs de monumenten in Langedijk. "Zo kunt u toch een beetje genieten van al het mooie erfgoed binnen de gemeente."

De Open Monumentendag wordt in samenwerking met de monumenteigenaren georganiseerd door de gemeente, Stichting Toeristische Promotie Langedijk, Stichting Langedijker Verleden en de Bibliotheek Langedijk. Maar dit jaar dus niet. De meeste monumenten zullen de deuren gesloten houden en alle activiteiten rond het thema ‘Leermonument’ zijn afgelast. Het organiserend comité belooft er alles aan te doen om er in 2021 een succesvolle en bruisende editie van te maken.

De fietstocht is in tweeën gesplitst, totaal ongeveer 25 kilometer lang en er kan op ieder punt ingestapt worden. De noordelijke route voert door Oudkarspel, Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude, de zuidelijke route door Broek op Langedijk en Sint Pancras. Het raakpunt van de twee routes is Wijndomein De Koen. Op gemeentelangedijk.nl staan ze beschreven in een nieuwsbericht en er wordt verwezen naar een kaartje. De link doet het echter op het moment van schrijven (nog) niet. (foto: Wikimedia Commons)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl