Streekstad Centraal

Het uitgestelde gesprek over zwarte Pieten tijdens de Sinterklaasintocht in Heerhugowaard is afgeblazen. Burgemeester Blase en het Sinterklaas Intochtcomité komen niet met Heerhugowaard Kan Het op één lijn over wie daarbij van de protestgroep om de tafel komt zitten. Dit meldt het NHD.

Heerhugowaard Kan Het (HKH) verzet zich tegen een Sinterklaasfeest met zwarte Pieten en wilde in gesprek met burgemeester Blase en het intochtcomité over Sinterklaas 2020. Blase wilde er wel over praten, maar dan graag alleen met Heerhugowaarders in plaats van buitenstaanders van de aanverwante nationale beweging Kick Out Zwarte Piet. Dat schoot in het verkeerde keelgat van de protestgroep, die dit zelfs "een vorm van institutioneel racisme" noemde. Gevolg was dat het gesprek op 6 juli op zijn minst werd uitgesteld.

Nu is er sprake van afstel. De burgemeester zou graag alsnog in gesprek gaan, maar bij verkenning naar de mogelijkheden bleek de samenstelling van HKH-vertegenwoordiging een onoverkomelijk twistpunt. De burgemeester liet het NHD weten eventueel nog afzonderlijk met de protestgroep en het intochtcomité in gesprek te willen gaan. Blase bevindt zich tussen twee hete vuren, aangezien het comité faliekant tegen het verbannen van zwarte Pieten is.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl