Streekstad Centraal

Wie een mening wil geven welke verkeersafwikkeling en welke sfeer en uitstraling (de beeldkwaliteit) past bij het gebied Bergen Oost, kan een digitale enquête invullen op ikdenkmeeoverbergen.nl. Op donderdag 23 juli en donderdag 13 augustus langskomen in de bibliotheek van Bergen kan ook. In dit oostelijk deel van Bergen zijn onder meer sportcomplexen, de Europese School, een landgoed, de gemeentewerf en een begraafplaats. Sommige voorzieningen vertrekken. Volgens de gemeente zit er veel beweging in het gebied. Waarschijnlijk ziet het er over 20 jaar heel anders uit.

Tot eind mei kon de ontwerp-structuurvisie voor Bergen Oost online worden ingezien. Met een digitale enquête via Zoom en op Facebook werden reacties verzameld. Het leverde 30 zienswijzen op. Na de eerste participatieronde gaven inwoners aan dat zij meer tijd en aandacht wilden voor het verkeer in het gebied. Op 2 juli stelde de gemeenteraad de structuurvisie vast met het verzoek om ook een hoofdstuk over de gewenste beeldkwaliteit voor het gebied toe te voegen. De inwoners krijgen daarom in juli en augustus beide onderwerpen – verkeer en beeldkwaliteit – voorgelegd.

Op ikdenkmeeoverbergen.nl kunnen inwoners reageren op twee verkeersmodellen en zelf suggesties doen voor de verkeersafwikkeling, door dat te tekenen op een kaart. Ook worden vragen gesteld over welke sfeer en uitstraling (de beeldkwaliteit) past bij het gebied Bergen Oost. Het gaat daarbij om het landschap en elementen als water en groen.

De inloop op 23 juli en 13 augustus in de bibliotheek van Bergen is tussen 17:30 en 19:00 uur. Er zijn dan medewerkers van de gemeente aanwezig. In verband met de coronamaatregelen is aanmelding vooraf nodig via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op 2 en 9 september presenteert de gemeente hoe alle inbreng is verwerkt. De eerste bijeenkomst gaat over de verkeersstructuur en de tweede avond over de sfeer en uitstraling van het gebied. Tijdstip en locatie zijn nog niet bekend.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl