HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Het was van het weekend genieten op het strand in Egmond aan Zee. Strandgangers nemen een duik, liggen lekker op het strand of nemen een drankje bij een van de strandtenten. Ook de ondernemers in het kustdorp zijn blij nu ze weer mogen werken. Vooral Jan Vallentgoed, die eerder al voor de camera verscheen.

Jan Vallentgoed ziet met trots zijn Europa Rad weer draaien. Met klanten erin. "Ik ben echt emotioneel blij dat ik weer aan de gang kan. En dat ik als ondernemer weer normaal zelf de kost kan verdienen", vertelt hij mediapartner NH Nieuws. Een oudere man die net uit het reuzenrad stapt, is zeker niet teleurgesteld. "Een prachtig mooi uitzicht, vooral met dit weer. IJmuiden, Bergen aan Zee... alles is goed te zien."

Melle van Vliet van de strandtent Nautilus is ook verheugd. "Het gaat goed, gelukkig zijn we weer open. Ik heb 20 mensen in de bediening, dus we kunnen het goed aan. Niet teveel achteruit kijken en gewoon doorgaan. Het is te hopen dat de coronaperiode achter ons blijft."

Strandgangers liggen op strandbedden, maken een wandelingetje of doen een strandtent aan. Zo nu en dan gaat iemand het water op of in. "De zee is wel koud", vertelt een meisje na een duik in de zee. Een vrouw liet weten dat ze wel vaker op het strand te vinden is: "We wonen dichtbij, zodra de zon schijnt gaan we naar het strand."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl