HALstad Centraal

De gemeente Bergen gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M). Vanaf woensdag kan M signalen over criminaliteit en fraude doorgeven aan de gemeente.

De samenwerking helpt de aanpak tegen ondermijnende criminaliteit. Voorheen werden meldingen via het meldpunt alleen doorgestuurd naar organisaties zoals de politie. Nu krijgen ook gemeenten belangrijke meldingen doorgestuurd. Het gaat over onder andere drugshandel, prostitutie, fraude en geweldsmisdrijven. Gemeenten kunnen zo sneller verbanden leggen tussen de anonieme melding en andere informatie.

Meld Misdaad Anoniem is onafhankelijk en geen onderdeel van de politie. Burgemeester Peter Rehwinkel van Bergen benadrukt dat de melder altijd anoniem blijft. “Inwoners en ondernemers kunnen bij het meldpunt zaken melden, waarbij zij vermoeden dat er criminele of kwade opzet in het spel is. Bij M kunnen ze veilig een melding doen. Niemand komt te weten dat hij of zij de melding heeft gedaan.”

Het meldpunt is dagelijks bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 22:00 uur en in weekenden van 09:00 tot 17:00 uur. Daarnaast kan er ook via meldmisdaadanoniem.nl/melden gemeld worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl