00:00
55
00:00

Over droogte en tekort aan regenwater kan je mopperen, maar Langedijker wijnboer Pieter de Boer is er maar wat blij mee. Droog weer is goed voor de druiven: er zijn minder schimmelziektes die de gewassen aantasten. Zon staat trouwens ook hoog op het wensenlijstje, die zorgt voor de suikers in de druif.

"Je zou bijna zeggen: het mag het hele jaar wel droog zijn", zegt Pieter de Boer van wijndomein De Koen. "Voor ons is het een zegen, voor de kooltelers hier natuurlijk wat minder", zegt hij er begripvol bij. "Wij hebben ook geen regenwater nodig voor de planten. De wortels reiken tot aan het grondwater."

De druiven die nu groeien, worden in oktober geoogst. "Ook dan hopen we op droog weer, want je wil niet dat de druiven verwateren", aldus De Boer. De wijngaard bestaat sinds 2003. Drie jaar later was de opbrengst voldoende om professioneel wijn te maken. Regelmatig viel De Boers druivennat in de prijzen.

Wie de Langedijker wijnen wil proeven, met eventueel daarbij een rondleiding, kan vanaf juli weer terecht. Meer informatie daarover is te vinden op wijndomeindekoen.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl