HALstad Centraal

"We gaan heel Bergen in beweging krijgen." Buurtsportcoach van Bergen en Schoorl Elles Kraakman is enthousiast over de ondertekening van het sport- en beweegakkoord door de gemeente Bergen en 38 organisaties vanuit het
onderwijs, sport, welzijn en inwoners.

De gemeente Bergen liet maandag weten dat het akkoord is ondertekend. Het Lokale Sportakkoord levert gemeenten een eenmalig budget op vanuit het Rijk. Daarnaast dragen ook verschillende partners financieel of in natura bij.

Elles Kraakman vindt het akkoord nodig om nog meer inwoners van de gemeente Bergen in beweging te krijgen. Volgens haar nodigt de mooie omgeving ontzettend uit om actief te zijn, maar zijn er ook bepaalde groepen die wat meer begeleiding en een zetje in de rug nodig hebben. Via de organisaties die meedoen kunnen deze mensen hopelijk bereikt worden.

Met dit akkoord kunnen Elles Kraakman en de buurtsportcoach van Egmond Eefke de Vos aan de slag met beweegroutes voor ouderen in de gemeente, dat scholen gezonder en sportiever worden en meer koppelingen maken tussen zorg en sport.

Het lokale sportakkoord is twee jaar geldig. Ook Wethouder Tromp is blij: "Ik ben er van overtuigd dat we met dit sport- en beweegakkoord meer mensen in Bergen kunnen laten genieten van sport en bewegen. Het akkoord is een goede basis voor langdurige samenwerking."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl