Streekstad Centraal

In de week van 21 tot en met 27 juni vindt de jaarlijkse collecteweek van het Rode Kruis plaats. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kan er dit jaar geen huis-aan-huis collecte plaatsvinden. Daarom vraagt het Rode Kruis om een digitale donatie. Een gift die juist nu belangrijk is voor de afdelingen van het Rode Kruis, want de vergoedingen die zij doorgaans ontvangen voor de ondersteuning bij evenementen en activiteiten in de regio zijn weggevallen door de coronacrisis.

Cees Kroon is voorzitter van de afdeling Noord-Kennemerland van het Rode Kruis. De afdeling bestrijkt het gebied Heerhugowaard-Langedijk, Alkmaar, Heiloo, Castricum-Akersloot-Limmen en bestaat uit 125 vrijwilligers. Kroon zet zich met hart en ziel in voor ‘zijn afdeling’. Hij is diep onder de indruk van wat zijn mede-vrijwilligers presteren.

Kroon: "Onze vrijwilligers zijn goed opgeleide mensen die inzetbaar zijn bij elke activiteit. Die ondersteuning is eigenlijk één lange praktijktraining die van pas komt bij een calamiteit, zoals nu tijdens de coronacrisis. We ondersteunen het personenvervoer van en naar de zorginstellingen, helpen bij de verspreiding van voedselpakketten en begeleiden dak- en thuislozen. Overigens kunnen we altijd meer vrijwilligers gebruiken."

Hoe goed de ondersteuning van de vrijwilligers in deze coronatijd ook is, de keerzijde is dat er nauwelijks vergoedingen binnenkomen. Kroon: "Voor ondersteuning van evenementen en activiteiten ontvangen we van de organisatie van het evenement een vergoeding. Elke afdeling van het Rode Kruis is daarmee eigenlijk self supporting. Hoe meer vergoedingen een afdeling ontvangt, hoe meer een afdeling kan betekenen voor de samenleving."

De digitale collectebus van voorzitter Cees Kroon is te vinden op rodekruis.digicollect.nl/cees-kroon.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl