HALstad Centraal

De corona-maatregelen zorgen in Langedijk tot nu toe niet of nauwelijks voor vertraging of andere problemen tijdens de bouw, laat wethouder Ad Jongenelen samen met de bouwers weten. Maandagochtend bezocht de wethouder enkele bouwlocaties. Bij De Straatjes in Westerdel loopt de woningbouw zelfs voor op schema.

‘Ad ging op pad’ om enkele bouwondernemers een hart onder de riem te steken en uit te vinden of het bouwproces hinder ondervindt van corona. Zo ontmoette hij in deelgebied de Straatjes in Westerdel in Broek op Langedijk hoofdaannemer Ronald Zomerdijk van aannemingsbedrijf J.Th. Kuin, alwaar zijn bedrijf 86 woningen bouwt.

"Omdat bouwvakkers thuis in coronatijd weinig erop uit trekken, hebben we minder verzuim. We lopen zelfs voor op schema", vertelde Zomerdijk tevreden. "Verder leverden leveranciers al grotendeels voor aanvang van de coronacrisis, van vertraging is daarom geen sprake". Het bouwpersoneel houdt zich volens hem goed aan de RIVM-voorschriften. "Hier hangen flyers met de regels. We hebben meer momenten om te ‘schaften’ waardoor het rustiger is in de keet en op veel plekken ligt extra zeep."

Uitvoerder/bouwer Gert van der Veer van Ooms Bouw & Ontwikkeling, even verderop op de bouwplaats, liet weten dat ook ‘zijn’ bouwvakkers schaften in kleine groepjes. "En op veel plekken hangen formulieren met informatie, de bouwvakkers wassen regelmatig hun handen, overal zijn schoonmaakdoekjes en flesjes alcohol te vinden en de schoonmakers werken twee keer zo vaak." Ook bij Ooms is geen noemenswaardige vertraging, stelt Van der Veer. “We werken veel met zzp’ers, zij willen graag werken". Ooms bouwt in De Straatjes 37 woningen, waarvan er zestien nagenoeg opleverklaar zijn.

Jongenelen sprak aan de Dokter Wilminkstraat in Noord-Scharwoude met bedrijfsleider Per Rinkel van Bouwburo Tauber. Hier worden eind 2021 zestien twee-onder-een kap woningen en een appartementengebouw met 28 appartementen opgeleverd. Rinkel had een extra bouwkeet neergezet en extra materialen ingekocht voor het geval de crisis voor tekorten zorgde. Bovendien werken in deze fase niet veel mensen tegelijk op de bouwplaats.

Op de bouwlocatie van de nieuwe Deen aan de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude sprak de wethouder met hoofduitvoerder Kees Otis van aannemingsbedrijf Wit Wognum BV. Otis: "Onze medewerkers rijden hiernaartoe met maximaal twee mensen in een auto en we reinigen de keet twee keer per dag. Verder houden we ons aan de anderhalve meter-regel. Het werk ligt op schema". Naast hem staat Deen-manager vastgoed & acquisitie Jan van Rhienen. Hij is blij met de gang van zaken en laat weten dat de oplevering van zijn winkel volgend jaar voor de bouwvak staat gepland.

Op Facebook plaatste gemeente Langedijk een korte video over de bouw in deze tijd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl