HALstad Centraal

Sinds eind februari is aan de Tesselschadestraat 17 in Alkmaar een nieuwe creatieve broedplaats geopend. Het Tesseltheater is een initiatief van docenten en cultuurmakers Rosanne Eschweiler en Jascha Soest. Naast de theaterzaal met podium en de intiemere kleine zaal, heeft ook Jascha’s muziekstudio ‘Studio Sterk’ er een plek gekregen.

De creatieve broedplaats is een plek waar zowel kinderen als volwassenen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Rosanne werkt onder de naam Schot in de Roos vooral met kinderen aan alle aspecten van het theatermaken. Rosanne: "Ik werk voornamelijk vanuit improvisatie. Kinderen zijn daar heel goed in, meer dan volwassenen. Zij staan meer open voor fantasie en het verzinnen van een verhaal". Naast spel- en musicallessen besteedt ze ook aandacht voor decor, techniek en regie. 

Jascha is de muzikale specialist en werkt met kinderen, jongeren en volwassenen aan stemcoaching en zang, verschillende muziekinstrumenten en bandcoaching. "Ik speel zelf (bas)gitaar, drum en mondharmonica. De laatste band die ik begeleidde, The Falling Rocks, bestaat uit 11 en 12-jarigen. We hebben vijf songs opgenomen. Na corona gaan we zeker aan hun comeback werken."

Voor de zomervakantie hebben Rosanne en Jascha ook grote plannen. "Het weekend van 4 en 5 juli organiseren we voor 8- tot 12-jarigen het Musical Weekend. Kinderen ontdekken hun talent en krijgen van ons coaching op maat, om met meer zelfvertrouwen op het podium te staan. Met als afsluiting een optreden voor de ouders en andere familie. Onze ruimte is daar groot genoeg voor."

In de week van 6 tot en met 10 juli is er Summerschool. "Een week lang zingen, dansen en spelen, muziek maken en lekker je eigen gang gaan. Met een bonte avond met allemaal gekke acts en ook hier als afsluiter een optreden voor de familie."

Jascha en Rosanne geloven dat goede ideeën een podium verdienen. Het Tesseltheater staat dan ook open voor mensen die een plek zoeken voor een workshop, lezing, voorstelling of ander initiatief. Meer informatie over een van de activiteiten via schotinderoostheater.nl/het-tesseltheater.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl