Streekstad Centraal

VVD-raadslid Stefan de Haan zegt zijn lidmaatschap van de Alkmaarse gemeenteraad op. De Haan kan zijn raadswerk vanaf augustus niet meer combineren met zijn reguliere baan bij de Koninklijke Marine. De marineofficier, medeverantwoordelijk voor communicatie en woordvoering, wordt dan voor een periode van drie jaar op Curaçao geplaatst. Marius Wiegman volgt De Haan in de gemeenteraad op.

Stefan de Haan werd in 2011 actief voor de Alkmaarse VVD-fractie. Hij begon als fractie-assistent en kwam bij de herindelingsverkiezingen in 2014 op een verkiesbare plek op de lijst. Daarmee trad hij toe tot de Alkmaarse gemeenteraad. In 2018 werd hij herkozen. De afgelopen jaren hield De Haan zich voornamelijk bezig met ruimtelijke onderwerpen zoals Bouwen, Wonen, Verkeer en Parkeren. Zeker als het gaat om het autovriendelijker maken van Alkmaar heeft De Haan volgens de fractie goede resultaten kunnen bereiken.

Opvolger Marius Wiegman zal naar verwachting tijdens de eerste raadsvergadering na het zomerreces geïnstalleerd worden. Wiegman loopt al langere tijd mee en is dus al ingewerkt. In 2018 was hij campagnemanager voor VVD Alkmaar. De fractie groeide toen voor het eerst naar zes zetels. Welke portefeuilles Wiegman gaat bekleden is nog niet bekend.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl