Streekstad Centraal

Alkmaar heeft zich officieel aangesloten bij de Avond4daagse – Home Edition, een landelijk initiatief van de KNWB. Alkmaarders kunnen zich online aanmelden om vanuit huis vier dagen een eigen route te wandelen. Zo wordt de 66e Alkmaarse Avond4daagse gegarandeerd bijzonder en bovendien kunnen verzamelaars verder werken aan een onafgebroken reeks medailles.

Een ‘nieuwe’ organisatie en een grote sponsor. Alkmaar Sport en Kiddies/SKOA waren er helemaal klaar voor dit jaar, maar het coronavirus gooide roet in het eten. "Toen de overheid steeds verder vorderende maatregelen aankondigden zagen we de bui al hangen, maar toch hoop je stiekem dat het allemaal wel meevalt. Toen eenmaal bekend werd dat evenementen in ieder geval tot 1 september niet door mogen gaan wisten we wel waar we aan toe waren", betreurt coördinator Mirjam van der Welle.

"We hebben even rondgevraagd en voor het laatst dat de avond4daagse niet doorging in Alkmaar is ergens begin jaren ’80 geweest", vervolgt Mirjam. "Dit is natuurlijk waar we even van balen, maar we zijn meteen aan de slag gegaan met kijken wat wél mogelijk is."

Alkmaar Sport gaf samen met vele andere organisatoren aan een alternatief te zoeken en de wandelbond gaf daaraan gehoor. Mirjam: "We hebben Alkmaar nu ook officieel aangemeld voor deze digitale editie. Wel fijn voor de fanatieke wandelfans die graag hun opeenvolgende medaillecollectie willen uitbreiden. Vorig jaar was er een mevrouw die haar medaillecollectie tot nummer 64 wist uit te breiden, dan is het tóch leuk als je dit kunt aanvullen. Natuurlijk geldt dit ook voor iedereen die ‘pas’ voor de vijfde of desnoods eerste keer meedoet."

Alkmaar Sport kijkt met Kiddies/SKOA of er voor de kinderen nog een wandelactiviteit kan worden opgezet en met Klaar-Mee-Loop-Mee wordt gewerkt aan een avond2daagse in het najaar. "Vooralsnog moeten we voor deze activiteiten eerst de ontwikkelingen rondom het coronavirus afwachten, maar we staan in de startblokken om dóór te gaan."

Iedere deelnemer aan de Avond4daagse - Home Edition dient zich te houden aan de RIVM-richtlijnen.  Opgeven kan via alkmaarsport.nl/avond4daagse.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl