Streekstad Centraal

Nederland zou als eerste land in de biljartgeschiedenis drie jaar op rij het WK Driebanden voor Dames en Junioren gaan organiseren. Maandag werd bekend dat de Nederlandse bond, in goed overleg met de Wereld Biljartbond, heeft besloten dit evenement vanwege de coronacrisis af te gelasten. De editie zou worden gehouden in Hotel Heer Hugo in Heerhugowaard.

Organisator Dirk Snip had een ideale combinatie opgezet met eerst het biljartgala 'Night of the Magic Balls' op 17, 18 en 19 september, en aansluitend het WK Driebanden Dames & Junioren van 22 tot en met 27 september.

Hans de Bruin van KNBB Sectie Driebanden: “We hadden ons zo verheugd op dit bijzondere event: het eerste van drie jaren met ’s werelds beste driebanden dames én alle sterren van de toekomst. Helaas is er een realiteit buiten het biljarten waarmee wij te maken hebben. En hoe mooi driebanden ook is en hoe uitzonderlijk dit toernooi, de gezondheid van spelers, arbiters en publiek gaat altijd voor."

KNBB-directeur Willem La Riviere: “Dit evenement was wel heel bijzonder: de dames waar de Nederlandse Therese Klompenhouwer nog altijd met afstand de beste van de wereld is, de grootste talenten van de wereld met spectaculaire jonge toppers uit Korea, Vietnam en al die andere landen waar het driebanden een vlucht heeft genomen. En dit dan allemaal gecombineerd met een spectaculaire biljartshow vol trick shots op een manier die in Nederland zijn weerga niet kent. Jammer. We richten ons nu op volgend jaar."

Dirk Snip: "Als we niet de gezondheid van spelers volledig kunnen garanderen, als we niet voor volle tribunes kunnen spelen én als door internationale reisbeperkingen mogelijk niet alle toppers kunnen deelnemen, dan is het beter het evenement te schrappen."

Het WK Driebanden Dames & Junioren heeft inmiddels een nieuwe datum en locatie gevonden op de internationale kalender: van 5 tot 10 januari 2021. De KNBB had deze datum niet beschikbaar en de beurt ging naar Turkije. Volgens planning zal in het najaar van 2021 de volgende editie wél plaatsvinden in Heerhugowaard, wederom in combinatie met het biljartgala 'Night of the Magic Balls'.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl