Streekstad Centraal

Veel is nog onzeker in het wielrennen dit seizoen. Door de coronacrisis is de hele wielerkalender omgegooid. Wielrenner Cees Bol weet dan ook nog niet wat zijn programma gaat worden. "Ik hoop op de Tour en de klassiekers. Dat zou voor mij het ideale plaatje zijn", vertelt de inwoner van Alkmaar tegen mediapartner NH Sport. "Maar goed, het is allemaal heel onzeker wat er überhaupt doorgaat uiteindelijk. Het is ook nog onduidelijk welke keuze de ploeg gaat maken."

Bol richt zich voorlopig op augustus. "Het liefst zou ik de Tour en de klassiekers combineren. Dat zijn voor mij sowieso de mooiste koersen. Die zijn met potlood rood omcirkeld". Vooralsnog zal de Tour de France dit jaar beginnen op 29 augustus en duren tot 20 september. In oktober staan de meeste klassiekers gepland. De laatste koers die de Alkmaarse wielrenner reed was Parijs-Nice begin maart. Die etappekoers werd door de coronacrisis met één dag ingekort.

Voorlopig traint Bol alleen in Nederland, maar hij hoopt binnenkort weer in het buitenland kilometers te kunnen maken. "Als het op een gegeven moment weer mag, zit ik eraan te denken om naar Frankrijk of een ander land te gaan om weer echt goed te gaan trainen".

Maandag om 17:11 uur zendt NH Sport op tv een reportage uit over Cees Bol. Samen met verslaggever Thomas Brood gaat hij zo vaak mogelijk Het Kopje van Bloemendaal beklimmen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl