HALstad Centraal

Tijdens de raadsvergadering in Langedijk dinsdagavond werd een motie van GroenLinks over kindervluchtelingen aangenomen. De partij is van mening dat de Nederlandse regering meer moet doen om hulp te bieden aan de vluchtelingen in de overvolle kampen in Griekenland. Onder hen zijn ook veel kinderen. Griekenland wil graag dat de andere Europese landen een hoeveelheid vluchtelingen overneemt. Een aantal landen heeft al gehoor aan die oproep gegeven, maar Nederland nog niet.

Stichting Vluchteling, Vluchtelingenwerk en Defence for Children hebben Nederland opgeroepen om 500 minderjarige asielzoekers op te nemen. Volgens GroenLinks Langedijk hebben enkele gemeenten in Nederland al laten weten bereid te zijn een aantal kinderen op te nemen. De motie stelt dat ook in Langedijk kinderen opgevangen moeten kunnen worden.

De motie had al de steun van PvdA, D66/Hart voor Langedijk en ChristenUnie maar kreeg ook de Senioren Dijk en Waard, CDA, Els Nieuwland (Dorpsbelang) en Annelies Kloosterboer (Kleurrijk) achter zich. "Het gaat hier om wezen, dat roert ons’’, aldus wethouder Marcel Reijven, "maar het lijkt ons niet verstandig om hier mensen op te vangen, terwijl er in de EU nog over dit onderwerp gesproken wordt."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl