Tijdens de zonnige lentedagen zag de gemeente Alkmaar steeds meer drukte ontstaan op de grasvelden van het Alkmaars Bolwerk. Nu er rode afstandscirkels op het gras zijn gespoten, hoopt de gemeente dat bezoekers zich gemakkelijker kunnen houden aan de anderhalvemeter regel.

Om het aantal bezoekers tijdens het Pinksterweekend in goede banen te leiden, werden de grasvelden van het Alkmaarse Bolwerk 'à la New York' voorzien van 'social distancing circles'. Het geplaatste gele bord is in lijn met het 'vriendelijke' beleid dat burgemeester Bruinooge in Alkmaar voert. In een eerder interview met NH Nieuws vertelde Bruinooge dat er alleen met zachte hand zal worden opgetreden, "door mensen te blijven wijzen op de anderhalvemeter samenleving."

Volgens de gemeente weten mensen dat ze veilig kunnen zitten in de ‘rondjes’ en worden groepen zo niet al te groot. "We gaan ervan uit dat het voor de bezoekers van het Bolwerk makkelijker en prettiger wordt om het park te bezoeken", meldt de gemeente Alkmaar mediapartner NH Nieuws.

De gebruikte rode verf is milieuvriendelijk en zal met de volgende maaironde verdwijnen, laat de woordvoerder van de burgemeester weten. Wel zijn er klachten dat de verf afgeeft. Het is dus verstandig om de randen van de cirkel te vermijden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl