Streekstad Centraal

"Als we dit de hele zomer houden! Grrr. Bus te vol en nog 15 man die niet mee kan. Echt Belachelijk en onverantwoord!" Derper Marcel van Genderen postte zondagavond een foto in de Facebookgroep 'Je bent een derper als ....' waarop te zien is dat een flink aantal reizigers al bij het busstation van Egmond aan Zee niet meer mee kan met de bus naar Alkmaar.

In deze coronatijd is de zitcapaciteit van een bus nog zonder mondkapjes nog minder dan 40 procent. De bus rijdt in de avonduren eens in de twee uur. Het is onwaarschijnlijk dat iedereen met de bus is thuisgekomen.

Vrijdag schreef Duinstreek Centraal dat de provincie Noord-Holland en Connexxion niet van plan zijn extra capaciteit in te zetten op de weinige resterende buslijnen naar het strand. Busvervoer is voorlopig alleen voor noodzakelijk vervoer, en strandbezoek behoort daar niet toe.

Elders in Noord-Holland zijn OV-bedrijven soepeler. Hoewel een ontmoedigingsbeleid wordt gevoerd, vaart de boot naar Texel al vaker om toeristen over te zetten. Ook zette de NS onlangs al extra treinen in naar Zandvoort. Dus bewust ook voor strandgangers. Hun zomerdienstregeling kent een verdubbeling van het aantal treinen.

De huidige praktijk dupeert inwoners van de Egmonden die voor noodzakelijke reizen op het openbaar vervoer zijn aangewezen en nu bij haltes wachten, waar de bus niet stopt omdat de maximale corona-capaciteit al bij het beginpunt in Alkmaar of Egmond is bereikt.

De woordvoerders van de provincie Noord-Holland en Connexxion reageerden zondagavond niet op verzoeken om een reactie. (foto: Facebook / Marcel van Genderen)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl