Streekstad Centraal

Net als veel andere restaurants opent ook Restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen maandag de deuren. Een bijzondere gebeurtenis want die heropening is dan bijna anderhalf jaar na de catastrofale brand van 5 januari 2019. De monumentale stolpboerderij aan de Oude Schulpweg ging bijna helemaal verloren, maar de achtergelegen feestzaal overleefde het vuur.

Vanuit die zaal worden de gasten maandag van harte welkom geheten. Er moet dan wel gereserveerd worden voor één van de zes beschikbare tijdvakken. Tenminste, wie binnen wil eten moet reserveren. "Voor buiten reserveren wij geen tafels en kunnen gasten onaangekondigd komen. Bij aankomst zullen alle gasten ontvangen worden en zullen wij de nodige controlevragen moeten stellen die volgens het RIVM zijn opgelegd. Er zal ook een duidelijke ‘wachtrij’ worden gemaakt", zo laat bedrijfsleider Remco Duinmeijer aan Duinstreek Centraal weten.

Er hangt, na alle ellende van de brand en de coronacrisis, een aanstekelijke energie in het restaurant: "Het hele team wordt er ontzettend blij van dat we weer gasten mogen ontvangen en dat we weer als compleet team met elkaar mogen en kunnen werken. Daarnaast is het ook fijn dat de herbouw van Nieuw Westert gaat starten." Begin april werd de omgevingsvergunning verleend voor de herbouw van de stolpboerderij. De restanten van de afgebrande stolp zelf staan er dus nu nog treurig bij, maar de stolp wordt herbouwd en ook de voorgevel wordt dan in oude staat hersteld.

Duinmeijer zelf staat te popelen om er samen met zijn team weer vol voor te gaan: "De twee jaar voor de brand stond dit vaste team er ook al. Dat werpt zijn vruchten af op het gebied van werksfeer, op elkaar ingespeeld zijn en herkenning van en bij de gasten. Ik kijk echt uit naar het nieuwe Nieuw Westert, wat hopelijk in het voorjaar van 2021 klaar zal zijn. Dan kunnen wij hopelijk weer en een restaurant draaien en weer mooie feesten, partijen en bruiloften organiseren in de zaal die nu ons restaurant is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl