HALstad Centraal

Egmond aan den Hoef krijgt een bezoekerscentrum en cultuurhuis voor het Slotkwartier. Dat meldt de gemeente Bergen. Het centrum is bedoeld voor bezoekers en de eigen inwoners. Een deel van het huidige schoolgebouw en het raadhuis worden ingericht met een permanente expositie over de geschiedenis van het gebied.

Het plan is gemaakt door Stichting Historisch Egmond. De gemeente Bergen heeft er vertrouwen in. Wethouder Klaas Valkering: "We zijn onder de indruk van de grote hoeveelheid werk die door deze vrijwilligersorganisatie is verzet. We kijken uit naar de realisatie van de plannen.”

Het bezoekerscentrum en cultuurhuis krijgt de naam ‘Huys Egmont’. Een permanente expositie vertelt het verhaal van de abdij, het slot en haar bewoners. Er blijft ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.

Eén van de lokalen van de voormalige school is voor plaatselijke activiteiten. Bijvoorbeeld van de Stichting Historisch Egmond, Bibliotheek Kennemerwaard of toeristeninformatie.

Op de eerste verdieping komen twee ruimtes voor lezingen, workshops en vergaderingen. Een nieuw op te richten stichting gaat het exploiteren. Gerekend wordt op een geleidelijke groei tot ca. 17.000 bezoekers in 2029.

Stichting Historisch Egmond gaat de komende tijd aan de slag om alles te kunnen realiseren.

Een publieksversie van het plan van de stichting en meer informatie over de herontwikkeling van het Slotkwartier is te vinden op de website van de gemeente Bergen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl