HALstad Centraal

Restaurant Nieuw Westert in Egmond-Binnen heropent de deuren op 1  juni. Dat maakten de eigenaren zelf op social media bekend. De heropening is bijna anderhalf jaar na de catastrofale brand van 5 januari 2019. De monumentale stolpboerderij aan de Oude Schulpweg ging bijna helemaal verloren, maar de achtergelegen feestzaal overleefde het vuur. Vanuit die ruimte worden de gasten in de zaal, op het terras en in de speeltuin vanaf 1 juni weer verwelkomd.

De restanten van de afgebrande stolp zelf staan er nog treurig bij. Dat beeld zal nog wel even zo blijven. De rijksmonumentale boerderij uit 1936 werd compleet door het vuur verwoest. De stolp wordt herbouwd en de voorgevel in oude staat hersteld. Maar wanneer dat gereed kan zijn is nog de vraag.

Begin april werd de omgevingsvergunning verleend voor de herbouw van de stolpboerderij. Volgens Nick Nota van Nieuw Westert werken de gemeente, grondeigenaar PWN en andere partijen goed mee: "Maar we kregen te maken met nieuwe stikstofregels. We zitten in een natuurgebied en alles moest aan extra strenge eisen voldoen."

Achter de verwoeste restaurantboerderij liep de feestzaal slechts fikse water- en roetschade op. Die ruimte, door velen uit de regio gebruikt voor hun bruiloft, is opgeknapt en omgevormd tot restaurant.

Daar voorlopig geen feesten en partijen, maar een aantal tafels voor een hapje en drankje van de kaart. De schuur biedt nu ruimte aan een professionele keuken. Ook het terras en speeltuin kunnen vanaf 1 juni worden gebruikt volgens de nieuwe corona-spelregels.

Velen reageren op social media enthousiast op het nieuws van de heropening. Het restaurant was tot de brand erg populair bij inwoners van De Egmonden en bij natuurliefhebbers, die hier een bezoek aan het PWN-duingebied bij Egmond-Binnen konden beginnen en afsluiten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl