HALstad Centraal

Het ziet ernaar uit dat het oude Dintra-pand aan de Kooimeerlaan eindelijk omgebouwd gaat worden tot een appartementencomplex met 58 woningen. Dinsdag besloot de raadscommissie Ruimte, tijdens een vergadering in de sporthal van De Meent, om een voorstel bij de gemeenteraad in te dienen voor een verklaring van geen bedenkingen. Daarmee lijkt een akkoord tijdens de raadsvergadering van 28 mei slechts een formaliteit. 

Het Dintra-pand is al een paar jaar een twistpunt. In 2018 werd een omgevingsvergunning teruggedraaid nadat Comité Zuidzicht protesteerde namens 77 omwonenden. In plaats van twee, kwam er slechts één (wat naar achteren geschoven) etage op en de uitgebreide procedure moest worden toegepast. Dat stemde het merendeel van de 77 tevreden, maar er zijn een aantal over die het ontwerp nog steeds te massaal vinden en zich zorgen maken over parkeren. Bovendien maakte een omwonende bezwaar tegen een zendmast naast het gebouw, ter tijdelijke vervanging van de masten bovenop.

De vertragingen frustreerden ontwikkelaar Vastesteen weer. Het gebouw verpauperde er werd een aantal keren ingebroken. In januari ontdekte mede-eigenaar George Schouten bij toeval dat er ingebroken was en binnen brand was gesticht. De brandweer moest eraan te pas komen. Ook bij de mensen die voor de renovatie zijn groeide de onvrede.

De raadscommissie liet merken door te willen pakken, met het oog op de verpaupering en de woningnood. En zo verdwijnt meteen een locatie voor detailhandel, waarvan er toch al ruim voldoende zijn. Wel werd daarbij voortgezette participatie aangedragen, zodat de bezwaarmakers binnen de gestelde kaders zoveel mogelijk tevredengesteld konden worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl