HALstad Centraal

Er waren het afgelopen weekend behoorlijk wat mensen  neergestreken in de parkjes rond het Alkmaarse centrum. Dat bracht lucht in de winkelstraten en op de markt, maar zorgde volgens de gemeente toch voor problemen. Ondanks het advies om drukte te vermijden en anderhalve meter afstand te houden. De gemeente dreigt daarom met ingrijpende maatregelen.

"Er zijn zeker zorgen over de drukte, niet alleen op het Bolwerk maar ook in andere delen van de stad", laat de gemeente Alkmaar weten aan mediapartner NH Nieuws. Dat groepen mensen hun picknickkleden uitgooien zodra de zon begint te schijnen zorgt voor frustraties onder de Alkmaarders die zich afvragen waarom er niet werd gehandhaafd door de politie.

"Politie en handhavers wijzen de mensen hier consequent op", zegt de gemeente, die samen met de veiligheidsregio gaat over de 'coronahandhaving'. "We proberen het uitdelen van boetes zoveel mogelijk te beperken, maar handhaven waar dat echt nodig is", aldus de gemeente in een reactie. De gemeente heeft al meerdere maatregelen genomen om bezoekersstromen te spreiden en te beperken. Zo zijn er speciale routes uitgestippeld, zegt de gemeente, waardoor de anderhalve meter afstand kan worden bewaard. "Denk daarbij aan het vrijmaken van de straten van bebording of uitstallingen of het realiseren van looproutes."

Als al die genomen maatregelen niet leiden tot minder drukte op straat, zal de gemeente harder ingrijpen. Denk daarbij aan het afsluiten van gebieden. "De voorzitter van de Veiligheidsregio (de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge, red.) wil dat juist zoveel mogelijk voorkomen. Het is dus belangrijk dat de mensen zelf ook hun steentje bijdragen in het naleven van de richtlijnen", aldus gemeente Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl