Zoals eerder al gemeld, heeft Lonneke Jaspers uit Heerhugowaard de prijsvraag gewonnen voor de naam van de fusiegemeente van Langedijk en Heerhugowaard. In totaal 397 inzenders kozen voor de naam Dijk en Waard, maar het was haar naam die uit een loterij naar voren kwam. Inmiddels heeft ze de bijbehorende prijzen gekregen: een cadeaubon van 100 euro voor een restaurant naar keuze in Langedijk en een bioscoopbon voor twee, plus drankje, in de Waardse bios.

Lonneke: “Dijk en Waard is een mooie naam. Het klinkt lekker en is een goede combinatie van de namen Langedijk en Heerhugowaard". Ze had niet verwacht dat ze als winnaar uit de bus zou komen, maar ze is blij met haar cadeaubonnen. “Best veel mensen kozen voor Dijk en Waard, dus die kans was niet groot. Bijzonder dat ik ben geselecteerd. Natuurlijk ga ik mijn cadeaubonnen gebruiken, we gaan ervan genieten.”

Het herindelingsadvies met daarin de naam Dijk en Waard is op dit moment in behandeling bij de provincie en wordt daarna doorgezonden naar de wetgever in Den Haag. De naam wordt, zonder obstakels, op 1 januari 2022 officieel in gebruik genomen. De aparte plaatsnamen blijven dan natuurlijk gewoon bestaan.
Pin It