HALstad Centraal

PvdA Alkmaar besloot ondanks de coronacrisis om rozen onder de oudere partijleden uit te delen op deze Dag van de Arbeid. Op Facebook doken foto's op van raadslid Gijsbert van Iterson, waarbij hij toch wel ruim binnen de 1,5 meter direct een roos overhandigt. "Dat was meer voor de foto, en ze had er zelf geen probleem mee."

PvdA Alkmaar heeft wel echt getwijfeld of de actie dit jaar wel door moest gaan, maar heeft na uitgebreid overleg besloten de ongeveer 50 oudere partijleden toch op te zoeken. Om de roos te overhandigen en even een kort praatje, om te laten zien dat de trouwe achterban toch zeker niet vergeten is.

"Juist in deze tijd is het zo belangrijk om contact te houden", was de gedachte bij PvdA volgens Gijs van Iterson. "Wat de doorslag gaf was dat onze oudere leden elk jaar weer enorm blij zijn. Ze waarderen het heel erg."

Zelf bezorgde Gijs bezorgde zelf zo'n acht rozen. "Voordat ik uit de auto stapte maakte ik mijn handen goed schoon. Daarna legde ik de roos voor de deur neer en nam na het aanbellen weer afstand. De vrouw die ik de roos direct gaf voor de foto had daar geen problemen mee."

Het overleg over hoe de rozen veilig te overhandigen leverde wel enige hilariteit op. "Iemand stelde voor om ze te gooien van een afstandje. Een grijparm voor zwerfvuil zou ook een optie zijn. Maar ja rozen zijn niet al te stevig."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl