Streekstad Centraal

Met het uitbreken van het coronavirus zijn alle evenementen voorlopig afgelast. Zo ook de Alkmaar City Run, een altijd zeer populair loopevenement. Liefhebbers uit Alkmaar en omgeving staan elk jaar weer met duizenden aan de start. Ook komen er ieder jaar internationale lopers naar Alkmaar om de 5 of 10 km te lopen. Wie toch wil lopen heeft geluk: Team Victrix organiseert een veilige City Run waar iedereen aan mee kan doen, met prijzen én een loterij voor een goed doel.

Team Victrix bedacht een slimme manier om te voldoen aan de 1,5 m maatregel. De Alkmaar City Run is normaal gesproken op één dag, de Alkmaar Victrix Run duurt meerdere dagen: tussen woensdag 6 en woensdag 20 mei. Iedere deelnemer kiest zijn eigen dag en tijd, er vormen zich geen groepen. Er kan in feite een onbeperkt aantal mensen meedoen.

Deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer en er is zelfs een 'run' voor kinderen. Via de app Strava is de uitgezette route in Alkmaar te bekijken. Ook zullen op de lantarenpalen langs de route stickers met de naam Alkmaar Victrix Run geplakt zijn.

"Omdat we niet meer met z'n allen samen mogen zijn, hebben wij een hardloopwedstrijd bedacht die je zelf kan doen. Je loopt het parcours dat wij hebben uitgestippeld en je probeert een zo goed mogelijke tijd neer te zetten", verklaart de organisatie aan mediapartner NHNieuws.

Via de app Strava worden de tijden van de deelnemers bijgehouden. Fraude is door een vernuftig snufje in de app onmogelijk. De winnaars worden na 20 mei door de organisatie bekendgemaakt. Meer informatie en inschrijven: teamvictrix.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl