Streekstad Centraal

Michel Vonk blijft trainer van Jong AZ. De 51-jarige Castricummer verlengde donderdag zijn contract met één jaar. Hij wordt komend seizoen geassisteerd door Kenneth Goudmijn, die dinsdag al tekende.

"Bij AZ streeft iedereen ernaar elke dag beter te worden en leiden we spelers op voor Europees niveau", laat Vonk weten op de AZ-clubsite. "De vele talenten die wij hebben ontwikkelen zich goed en maken zichtbaar progressie. Het is mooi daar een bijdrage aan te leveren en ik kijk ernaar uit dat komend seizoen samen met Kenneth te doen. Hij beschikt net als ik over veel voetbalervaring, kent de visie van AZ door en door en heeft de afgelopen jaren laten zien goed uit de voeten te kunnen met jong talent".

Vonk verwacht komend seizoen met een extra jonge ploeg te werken, mede omdat de landelijke Onder 19-competitie wordt vervangen door een Onder 18-competitie. "Veel jonge jongens gaan kennis maken met de wetten van het betaald voetbal. Dat is een grote overgang vanuit het jeugdvoetbal en gaat vaak met vallen en opstaan gepaard. Het is aan Kenneth, mij en de rest van de staf ze hierin te helpen en begeleiden, zodat zij zich zo goed mogelijk aanpassen en de volgende stap kunnen maken".

De spelersloopbaan van Vonk begon in 1986 bij AZ, waar hij in vier seizoenen tot 111 wedstrijden in het eerste team kwam. Later speelde de in Alkmaar geboren verdediger voor SVV, Manchester City, Oldham Athletic, Sheffield United en MVV Maastricht. Na zijn actieve carrière ging Vonk als trainer aan de slag.

Nadat Vonk tussen 2007 en 2011 al jeugdtrainer bij AZ was, keerde hij twee jaar geleden terug. Op het trainingscomplex kreeg hij samen met Koen Stam de leiding over de beloften. Vonk was eerder in het betaald voetbal hoofdcoach van Sparta Rotterdam, en Telstar en assistent-trainer bij sc Heerenveen. (foto: az.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl