Streekstad Centraal

De kans werd al klein geacht dat de Ronde van Oudorp zou worden verreden dit jaar, maar de voorbereiding ging ondanks de coronacrisis door. Met het verlengde verbod op grote evenementen tot 1 september, kan nu een streep gezet worden door de wielerronde die op 23 augustus gepland stond.

Organisator Joeri Stoop is niet verrast door de beslissing van het kabinet. "Burgemeesters gaven afgelopen week al aan dat ze een verbod op grote evenementen tot 1 september wilden hebben. Je weet dan min of meer wat je te wachten staat. Uiteraard moet je zelf ook je gezonde verstand gebruiken. Ik heb alle begrip voor deze beslissing, maar het is wel jammer", laat hij mediapartner NH Nieuws weten.

"Je hebt op verschillende manieren te maken met de maatregelen", vervolgt Stoop. "Je merkt het op je werk en in je privéleven. Een sportevenement staat daar niet boven. Dat komt op de laatste plaats."

Toch ging de organisatie door met de voorbereidingen. "Als het wel door kón gaan, wilden we ook graag dát 'ie door zou gaan. Vooral voor de mensen uit het dorp en de wielersport. We gaan morgen bespreken hoe we nu verder gaan. Gaan we het een jaar uitstellen of een paar maanden?", vraagt Stoop zich hardop af.

Volgens hem heeft het niet zoveel zin om de ronde naar september te verplaatsen. "Je weet nu niet zeker of het dan ook uitgesteld wordt. En er staan al heel wat evenementen in september op de wielerkalender. We hadden een heel mooi moment waarbij er geen andere evenementen in Nederland en België waren. Het is voor de renners dan makkelijker om te kiezen, waardoor je mooie namen aan de start krijgt. Op het moment dat je gaat verplaatsen, moet je weer kijken hoe dat eruit gaat zien."

Stoop vindt het een interessante optie om tussen Kerst en Oud en Nieuw te koersen. "We kunnen dan misschien iets gezamenlijk met de oranjevereniging van Oudorp organiseren. Op dit moment zijn we bezig om een online ronde op te zetten voor Noord-Hollandse wielrenners die thuiszitten. Een officieus Noord-Hollands kampioenschap. We zijn dus wel met allerlei dingen bezig om als organisatie in beweging te blijven."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl