Streekstad Centraal

FC Marlène-icoon Peter Rozenbeek liet enkele dagen geleden weten te gaan stoppen. Over twee maanden wordt hij 41 jaar en hij vindt het na 23 jaar 'onder de lat staan' welletjes. Peter debuteerde in 1997 in het eerste van de Waardse club, die destijds in de derde klasse speelde. De keeper groeide mee naar de Eredivisie en haalde tijdens zijn carrière 85 caps in het nationale zaalvoetbalteam. "Het was een verschrikkelijk moeilijk besluit. Ik ga het missen."

Of Peter nog in actie gaat komen is nog maar de vraag. Zes van de zeven Eredivisie wedstrijden vallen binnen de 'lockdown' periode. Op dit moment staat Marlène zesde, op tien punten van leider Hovocubo, maar er is nog steeds kans op de landstitel en het bijbehorende Champions League ticket. De top vier gaat naar de playoffs en het Waardse team staat zesde op slechts twee puntjes van de nummer vier.

Peter is al vanaf dat hij kan lopen maf van voetbal. "Maar zelfs ik moet er een keer aan geloven. Ik word 41 in juni en het is gewoon tijd voor iets nieuws. (...) Ik heb avonturen meegemaakt die zijn weerga niet kennen. Daar ben ik dankbaar voor en trots op. Wie kan nu zeggen dat hij vanaf de derde klasse met een club meegroeit tot Champions League-niveau. Het zaalvoetbal heeft me over de hele wereld gebracht. Terugkijkend is dat bijna onwerkelijk. Ik ga het missen."

"Mijn dank gaat uit naar de sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt, mijn grote waardering naar de vrijwilligers die zich ieder seizoen weer belangeloos inzetten", vervolgt Peter. "Een diepe buiging gaat uit naar het bestuur van het eerste uur: Jan Noordeloos, Ad Molenaar, Kenneth Goudmijn, Jeroen Wester, Jos Vriend en Huib Lagerweij. Wat een werk hebben jullie verzet." Overigens volgt Ruud Nolten Ad Molenaar na 30 jaar voorzitterschap op.

Peter draait Marlène niet de rug toe. "Jullie zien me terug bij de club, in welke vorm, dat zien we nog wel. Tot slot, hoop ik dat het jullie allemaal goed gaat in deze rare tijd. Let een beetje op elkaar."

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl