HALstad Centraal

Maandagmiddag is brand uitgebroken in een vrachtwagen bij een boerderij aan de Zuiddijk in De Rijp. De Veiligheidsregio deed om 13:50 uur melding. Toen de vlammen hoog oplaaiden waren dikke donkere rookwolken in de omgeving te zien. Uiteindelijk werd om 14:51 uur getwitterd dat de brand in de twee vrachtwagentrailers uit was, maar dat er nog wel rook vrij kwam. Aanwezige mensen en dieren bleven ongedeerd. Uit onderzoek bleek er geen asbest vrijgekomen te zijn.

De brandweer rukte uit met een snelle interventie-voertuig en twee spuitwagens, en had een ladderwagen stand-by staan. Alle dieren, waaronder in ieder geval paarden, werden in veiligheid gebracht. Om 14:30 uur was de brand onder controle en was de brandweer begonnen met afblussen van de twee trailers.

Om 14:51 uur werd de melding gedaan dat er geen asbest bij de brand was vrijgekomen. In verband met de rookontwikkeling raadde de VR NHN mensen die hier last hadden aan om hun ramen en deuren (nog) dicht te houden en de ventilatie uit te laten. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl