HALstad Centraal

Sinds een paar dagen wordt ziekenhuispersoneel uit de Kop van Noord-Holland voor hun nachtdiensten in het Alkmaarse ziekenhuis heen en weer gependeld. Deze zorgverleners hebben de zware taak om het gestaag stijgende aantal coronapatiënten goed te verzorgen. Om na een nachtdienst veilig thuis komen, heeft het NWZ beschikking over twintig vrijwilligers.

Het betreffende zorgpersoneel werkt normaal in het Helderse NWZ-ziekenhuis, maar omdat dat het daar nog redelijk rustig is, worden ze in Alkmaar ingezet. Voor hun eigen veiligheid na nachtdiensten was een oproep gedaan voor vrijwillige chauffeurs en de respons was hartverwarmend overweldigend.

De zorgverleners worden vervoerd in een comfortabel bestelbusje, waarvan de stoelen achterin naar elkaar toegekeerd staan om zoveel mogelijk ruimte te creëren. Per rit worden er hooguit twee meegenomen, want vier mensen of meer in een auto of busje is verboden en daar controleert de politie ook echt op. Zo werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vijftien bekeuring uitgedeeld vanwege het met meer dan drie mensen (niet uit één huishouden) in een voertuig zitten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl