Streekstad Centraal

De jaarlijkse triathlons van Heerhugowaard en Langedijk zijn afgelast. Dit als gevolg van de coronacrisis, en het besluit van de overheid dat er tot 1 juni geen evenementen mogen worden georganiseerd. Ondanks dat de triathlon van Heerhugowaard op 3 juni gepland stond, en die van Langedijk op 17 juni, hebben beide organiserende verenigingen de knoop doorgehakt om het zeker voor het onzekere te nemen.

"Het is op dit moment niet met zekerheid te zeggen dat het coronavirus op 3 juni weg is. We zijn daarom van mening dat we de veiligheid van de vele deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en toeschouwers niet kunnen garanderen. Wij kiezen voor hun gezondheid", aldus het bestuur van DTC, organisator van de triathlon van Heerhugowaard.

"We hebben bewust gekozen om niet te wachten op vervolgstappen van de regering, en het mogelijk hierop volgende scherpere beleid van de Nederlandse Triathlon Bond", vult het bestuur van Zwefilo aan, die de triathlon van Langedijk organiseert.

Reeds betaalde inschrijfgelden zullen gedeeltelijk worden terugbetaald. Beide organisaties hebben al kosten gemaakt in de voorbereiding. DTC en Zwefilo vinden het jammer dat de triathlons niet doorgaan, maar hopen dat in 2021 weer vele deelnemers aan de start zullen verschijnen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl