Nu de Voedselbank Alkmaar e.o. dicht is, hebben veel mensen die in financiële nood verkeren en voor hun (verse) voedselproducten afhankelijk zijn van de voedselbank het zwaar. Restaurant De Turfmarkt en de Spar aan de Kleine Vondelstraat zijn een samenwerking met Stichting Prakkie 072 aangegaan om deze gezinnen bij te staan.

De Spar levert drie keer per week verse producten aan De Turfmarkt, die ze vervolgens verwerkt tot maaltijden en in plastic bakjes aflevert bij Stichting Prakkie072. Hierna worden de maaltijden onder de leden van de besloten Facebook-groep Prakkie072/Blije mensen072 uitgedeeld op basis van een ‘first come, first served’ principe. Zo worden er drie maal per week tussen de 40 en 50 verse maaltijden verdeeld onder de leden.

De leden van de Facebookgroep zijn blij te zijn met het initiatief. "Mijn kinderen wilden graag weer uit eten. Zij mochten namelijk de maaltijden in de magnetron stoppen: dat is voor hen uit eten gaan", laat een van de leden weten.

De stichting roept ook andere lokale ondernemers op om te hulp te schieten. Meer informatie en aanmelden via stichtingprakkie072.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl