HALstad Centraal

Het college van Langedijk heeft ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan voor het oostelijk deel van het voormalige Veilingterrein in Noord-Scharwoude. Op het gebied rondom de Industriestraat, mogen tot 77 woningen komen. Wethouder Ad Jongenelen is verheugd met het plan: "Deze woningen zijn hard nodig in Langedijk. Ik ben bovendien blij met een mix van rijwoningen en appartementen op deze plek. Zo hebben meerdere woningzoekenden de mogelijkheid een woning te vinden.”

In 2017 vernietigde de Raad van State enkele delen uit het huidige bestemmingsplan Veilingterrein Oost. Dat leek te leiden tot 50 woningen minder, maar de noodzakelijke aanpassingen leverden uitkomst. Voor Oost is een nieuw bestemmingsplan en het  ‘Gebouw met de drie Bogen’ is toegevoegd om plaats te maken voor woningbouw, met vergelijkbaar karakteristiek gevelbeeld.

Op de locatie van Staalbouwbedrijf Klaas Bruin wordt in de toekomst woningbouw mogelijk. De eigenaar en ontwikkelaar BPD bereikten hier al eerder een akkoord over.

Het ontwerp bestemmingsplan voor het gebied wordt zeer binnenkort ter inzage gelegd. De gemeenteraad zal zich voor de zomer van 2020 buigen over het plan, waarna de bouw naar verwachting nog dit jaar kan beginnen. (kaart: Mapbox / Openstreetmap)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl