HALstad Centraal

In een ondertitelde videoboodschap spreekt burgemeester Leontien Kompier haar lof uit over hoe inwoners van Langedijk omgaan met de coronacrisis. "We zijn supertrots op hoe u het doet tot nu toe. Vanuit ons college en ons gemeentebestuur heel veel complimenten. U doet het fantastisch."

Kompier trapt af met de vraag hoe het met de kijker gaat en of de situatie nog een beetje vol te houden is. "Want er wordt al een flink beroep op u gedaan de afgelopen weken. En zeker nu er nog extra maatregelen zijn afgekondigd tot en met 28 april, en dat met het mooie weer dat eraan zit te komen dit komend weekend, zal het niet voor iedereen even gemakkelijk zijn. Maar houd nog even vol, en laten we dat vooral met elkaar doen."

De burgemeester staat in De Binding. Het is er rustig, maar de dienstverlening gaat door. "Wij staan voor u klaar. Op een andere manier dan gebruikelijk en het is handig als u van tevoren even belt om een afspraak te maken. Of u kunt natuurlijk een heleboel informatie vinden op onze website. En alle weken staat er veel in onze huis-aan-huis bladen". Kompier erkent dat het nu een beetje behelpen is. "Het is even zoeken af en toe, hoe we u het beste ten dienste kunnen zijn. We doen ons uiterste best."

"Langedijk staat erom bekend dat u goed voor elkaar zorgt. Dat u naar elkaar omkijkt. Dat u betrokken bent", zegt Kompier met enige trots. Ze benadrukt dat dit nu extra belangrijk is, want het leven kan tijdens deze 'lockdown' best pittig zijn. Even er tussenuit zijn voor een frisse neus is prima  zegt ze. "Maar doe dat dan niet met zijn allen tegelijk (...) En houd een beetje afstand. Ook in het weekend. Ook met het mooie weer."

"We hebben nog een tijdje voor de boeg. Zoals de minister-president zei het al, het gaat minstens nog tot 28 april duren, en dan is het de vraag of het daarna al helemaal afgeschaald zal worden. Maar ondertussen zijn we ook aan het nadenken hoe we u, in deze periode, en ook als deze periode weer voorbij is, zo goed mogelijk ten dienste kunnen zijn."

Burgemeester Kompier luidt de afronding in met een quote van Hugo de Jong: "'Houd afstand tot elkaar, maar misschien zijn we nog wel dichterbij elkaar dan ooit'.  Lieve Langedijkers, houd moet, zorg voor elkaar, en er komen weer andere tijden."

De videoboodschap is op YouTube te bekijken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl