HALstad Centraal

Provincie Noord-Holland stelt invoering van het zomerschema voor de bruggen en sluizen in eigen beheer tot nader order uit, met uitzondering van het Noordhollandsch Kanaal tussen Alkmaar en Den Helder. Zo kan de beroepsvaart gewaarborgd worden, ook als personeel thuis komt te zitten met het coronavirus. De omslag naar het zomerrooster wordt minimaal twee weken van tevoren aangekondigd.

Normaal begint het vaarseizoen op 1 april en treedt meteen het zomerrooster in werking, maar de invoering wordt tot nader order uitgesteld. In en om regio Alkmaar betreft het de vaarwegen Kanaal Alkmaar (Omval)–Kolhorn en Alkmaar-Huigendijk-Ursum.

De zomerregeling wordt wel ingevoerd voor het Noordhollandsch Kanaal vanaf Alkmaar, omdat op 6 april gestart wordt met renovatie van de Wilhelminasluis 8 in Zaandam. De scheepvaart wordt omgeleid via het kanaal en de Zaan.

Meer informatie is te vinden op vaarweginformatie.nl. Het servicepunt van de provincie is voor vragen bereikbaar via 0800-0200600 (gratis) en per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl