Streekstad Centraal
00:00
55
00:00

Door de uitbraak van het Corona Virus moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven. Maar wat als je geen (t)huis hebt? "Er zijn heel veel locaties waar ze bij elkaar zaten maar dat mag nu niet meer. Ze worden een beetje opgejaagd, het ziekenhuis dat gesloten is, de bibliotheek waar ze niet meer heen kunnen", vertelt Tineke Zonneveld van Reakt Alkmaar.

Reakt helpt mensen bij hun terugkeer in de maatschappij en probeert hen zoveel mogelijk een beschermde omgeving te bieden. Ze klopten daarom aan bij Stichting Sheltersuit, een stichting die zich inzet voor het maken en uitdelen van op maat gemaakte jassen die ook kunnen dienen als slaapzak, zodat daklozen die uit nood buiten moeten slapen, toch een warme plek hebben.

Donderdagochtend bezocht een bus van Stichting Sheltersuit Alkmaar en werden er tientallen jassen afgeleverd. Ook Bas Timmer, de geestelijk vader van de Sheltersuit was daarbij: "Dankzij donaties kunnen we deze pakken maken. Daarvan betalen we het personeel en de pakken geven we dan gewoon weg. Dus hebben we twintig pakken naar Alkmaar gebracht."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl