HALstad Centraal

De politie van Alkmaar heeft woensdag assistentie verleend bij het vervoer van een coronapatiënt die weigerde zich te laten overplaatsen vanuit het quarantainecentrum in Heiloo naar het ziekenhuis in Alkmaar. De inzet roept nu vragen en zorgen op bij agenten. Want zo Twittert een van hen: "Daar waar anderen een stap achteruit zetten, zet de politie een stap vooruit."

"Melding doet genoeg gevoelens naar boven komen waarbij collega's terecht vragen stellen over veiligheid en gezondheid, maar tegelijkertijd ambupersoneel er niet alleen voor laten staan", Twittert de agent.

De agenten die deelnamen aan de inzet hadden zich vooraf in beschermende kleding gehuld, maar dat is geen garantie tegen besmetting. Sowieso kunnen de witte pakken scheuren en mondkapjes en maskers kunnen af schieten, ook zonder dat de patiënt hier opzettelijk voor zorgt. Bovendien zijn er al meerdere gevallen in Nederland bekend van mensen die anderen, ook agenten, bespugen tijdens een conflict.

Overigens zal de politie ook volledig in beschermende kleding getooid afgaan op een melding waarbij reanimatie nodig is. (foto: Twitter @POL_DelaHaye)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl