HALstad Centraal

Met pijn in het hart hebben de comités, die zijn belast met de organisatie van Koolsail Langedijk, besloten om alle activiteiten voor dit jaar af te gelasten.  Het vijfjaarlijkse evenement zou 17 dagen voorbij de door de overheid gestelde grens van 1 juni van start gaan, maar de comités durven het niet aan. Datzelfde geldt voor de speciale voorstelling ‘De laatste tuinder van Langedijk’ die het Koolkollektief in Museum BroekerVeiling zou opvoeren.

"Het is ontzettend jammer maar het is een unaniem gedragen besluit", aldus voorzitter Ronald van Schoorl van Stichting Koolsail. "Het is duidelijk dat het coronavirus hier debet aan is, maar we kunnen niet doorgaan alsof er niets aan de hand is. De gezondheid van bezoekers en medewerkers staat voorop."

"Er is al zo hard gewerkt, draaiboeken klaar, vergunningen geregeld, sponsoren met succes benaderd, folders voor een gedeelte al gedrukt. Medewerking van scholen en bibliotheek geregeld evenals die van diverse horeca-exploitanten. Er zou een informatieve krant in een grote oplage worden verspreid om de inwoners uit de regio te kunnen informeren. Dat is dus nu ook van de baan", betreurt Van Schoorl.

"Het enige lichtpuntje dat we hebben is, dat al die plannen niet voor niets zijn geweest, die kunnen namelijk volgend jaar zo uit de la worden gehaald, want er is besloten om dan Koolsail 2021 te gaan organiseren."

Koolsail 2020 zou de zesde editie worden van het vijfjaarlijkse evenement, dat zo'n 20.000 tot 25.000 bezoekers zicht geeft op de lange, koolrijke historie van Langedijk. "Van vaarpolder naar rijpolder, in de tijdsgeest van economisch belang, van armoede naar welvaart. Van klein- naar grootschaligheid. Van tuinder en handelaar naar marktleider, van pionier naar een wereldconcern."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl